Članek

Prispevek Nenada Glücksa

Reporter: minister Počivalšek s svojo ekipo sprejema bleferje

V resnih državah so ministri za gospodarstvo ljudje, katerih funkcija je predvsem skrb za odpravljanje ovir za razvoj zdravega podjetništva oziroma delajo vse za njegovo spodbujanje. Pri nas so stvari tudi tu žal obrnjene na glavo.

Objavljeno Jun 07, 2017

Minister s svojo ekipo sprejema bleferje, ki mu predstavljajo megalomanske projekte sumljivih organizacij, o katerih nihče nič ne ve

V resnih državah so ministri za gospodarstvo ljudje, katerih funkcija je predvsem skrb za odpravljanje ovir za razvoj zdravega podjetništva oziroma delajo vse za njegovo spodbujanje. Pri nas so stvari tudi tu žal obrnjene na glavo. Namesto, da bi minister Zdravko Počivalšek počel tisto, kar bi moral, sprejema bleferje, ki mu prodajajo meglo in se sam pri tem celo sklicuje na ministrstvo za zunanje zadeve.

Oktobra lani je bil tako pri ministru Peter Vaš, naddesetnik v Slovenski vojski, in sicer v funkciji predstavnika povsem neznane mednarodne organizacije United Charish Organization, pod vodstvom nekega Indijca po imenu Freddy Ouseph, prijavljen v Kuvajtu. Vaš je pri tem zlorabil veteransko združenje Zvezo društev Moris, kjer je bil podpredsednik (zdaj je predsednik), saj je pri ministru nastopil, kot da bi imel za to pooblastilo Zveze Moris- njenega tedanjega predsednika Draga Bitenca.

Slednji trdi, da gre za čisto laž in Zveza društev Moris ni imela nikakršnega opravka z United Charish Organization (UCO), še manj, da bi imel Vaš pooblastilo za dogovarjanje z njo. Vaš naj bi ministru predstavil možnosti sodelovanja z UCO in njene oblike pomoči skozi socialne programe, med drugim lažje zaposlovanje vojnih veteranov. To naj bi pripomoglo k gospodarskemu razvoju Slovenije, projekt pa naj bi za začetek prinesel pet tisoč delovnih mest, in še 15 tisoč po letu dni.

Gre za čiste izmišljotine, o UCO nihče ne ve nič. Ko smo ministra Počivalška vprašali, kaj konkretno naj bi UCO počela v Sloveniji, katere konkretne projekte in kje je že izvedla v tujini, od kod se financira, za kakšno organizacijo sploh gre…, nam je pojasnil naslednje: minister se je oktobra lani skupaj s štirimi sodelavci (!) sestal z Vašem, ki se je predstavil kot visoki predstavnik UCO.

več v povezavi:
#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk